Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Σπάστε την.... σιωπή

Ο Γέρακας είναι η πόλη μας. Τον αγαπάμε, τον υπερασπιζόμαστε και καμιά φορά τον μισούμε. Ίσως γιατί ο Γέρακας γίνεται όλο και περισσότερο μια πόλη που δυσκολεύει την καθημερινή ζωή μας, καθώς αδυνατεί να καλύψει ακόμη και βασικές μας ανάγκες, όπως τα σχολεία, οι χώροι πρασίνου, ο πολιτισμός και το «καθαρό» περιβάλλον.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις παραμένουν στα χαρτιά και το μόνο που απομένει σήμερα είναι κάποιες ξεχασμένες αφίσες με το πρόσωπο του κ. Ζούτσου. Όχι ότι τρέφαμε αυταπάτες. Γνωρίζαμε καλά ότι η παράταξη που διοικούσε και συνεχίζει να διοικεί τον Δήμο δεν έχει όραμα και… πρόγραμμα. Απλοί διαχειριστές είναι μιας μίζερης πραγματικότητας.

Αυταπάτες δεν είχαμε και για την αντιπολίτευση στον Δήμο. Οι δύο συντηρητικές παρατάξεις αναλώνονται σε σκιαμαχίες μεταξύ τους – δημοτικοί σύμβουλοι «ανεξαρτοποιούνται» ή «αποπέμπονται» και το μόνο που δεν κάνουν είναι μια πειστική μαχητική αντιπολίτευση στο «έργο» της σημερινής δημοτικής αρχής.

Εμείς γνωρίζουμε πολλοί καλά ότι οπουδήποτε οι κάτοικοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να λειτουργήσουν συλλογικά, κατάφεραν να αλλάξουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης των πάντων να κερδίσουν «μικρές» ή «μεγάλες» μάχες. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση απαιτείται η συμβολή κάθε ενεργού πολίτη. Χρειάζεται να αναμετρηθούμε με διαχειριστικές αντιλήψεις, με συντηρητικές και παραλυτικές απόψεις και θέσεις οι οποίες θεωρούν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του Πολίτη,

Χρειάζεται όμως να αναμετρηθούμε και με τους εαυτούς μας, με τις απογοητεύσεις και τις χαμηλές προσδοκίες μας. Να πιστέψουμε ότι μια ριζοσπαστική και οικολογική παράταξη με ισχυρή φωνή, βασισμένη σε μια ευρεία στήριξη από τους πολίτες, μπορεί να είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: